Nov dokumentarec Toma Križnarja

Droni nad Nubami
Droni nad Nubami

Tomo Križnar pripravlja nov dokumentarni film o dronih, brezpilotnih letalih, ki lahko uničujejo ali pa rešujejo življenja. »Korenine in semena človeštva – droni nad Nubami« bo 90-minutni dokumentarni film o izkušnjah med preizkušanjem najcenejših letečih kamer v Nubskih gorah ter o odzivih gospodarjev pravih, velikih dronov.

Z droni je mogoče ubijati nedolžne, lahko pa bi jih uporabljali tudi za preprečevanje nasilja, kakor v Kongu, kjer so z njimi zelo zmanjšali nasilje in skoraj ustavili desetletno vojno. Drone in kamere bi mogli tudi v Sudanu uporabiti za učinkovito preprečevanje najhujših grozodejstev, ki se dogajajo med iztrebljanjem afriških staroselcev s področij, na katerih se lastniki kapitala borijo za nadzor naravnih virov. 

Zakaj mednarodna skupnost ne uporablja dronov s kamerami tudi v Nubskih gorah, Modrem Nilu, Darfurju in v novi vojni v Republiki Južni Sudan? Kako se je izkazal prvi dron, majhen quadrokopter s transmiterjem in kamero, ki smo ga spustili v nebo v Nubskih gorah?

Posnetke že imamo, potrebujemo pa sredstva za režijo, montažo in post produkcijo.

Prosimo vas za donacijo