Nuba: čisti ljudje
Nuba: čisti ljudje
Nafta in voda
Nafta in voda
Oči in ušesa Boga – videonadzor Sudana
Oči in ušesa Boga – videonadzor Sudana
Dar Fur - vojna za vodo
Dar Fur - vojna za vodo

Ozaveščanje javnosti

Dokumentarno gradivo je neizpodbiten dokaz

S slovenskim humanitarcem Tomom Križnarjem tesno sodelujemo pri zbiranju dokumentarnega gradiva. Zbrano gradivo ter lastne izkušnje in doživetja je Tomo uporabil kot verodostojen temelj za pisanje knjig o krvavih razmerah v Sudanu, s pomočjo posnetkov pa so nastali dokumentarni filmi. Preberite tudi Tomotovo protestno pismo. (link na http://www.slotraveler.com/charities/show_item/1204/Ustavimo-genocid-nad-staroselci-v-Sudanu.html)

Vse zbrano dokumentarno gradivo je za obsodbo zločincev na mednarodnem sodišču bistvenega pomena. Glavni tožilec haaškega Mednarodnega sodišča Luis Moreno Ocampo je dejal: »Posnetki so za haaško sodišče neprecenljivi dokazi.«

Dokumentarno gradivo

Knjige - Tomo Križnar

Svetovni popotnik in humanitarec Tomo Križnar je na podlagi lastnih izkušenj in doživetij ter pogovorov s staroselci napisal dve knjigi o razmerah v Sudanu: Nuba: čisti ljudje ter Nafta in voda

Dokumentarni filmi – Tomo Križnar in H.O.P.E.

Na podlagi več ur filmskega gradiva je Tomo Križnar v sodelovanju z režiserko Majo Weiss pripravil dva odmevna dokumentarna filma: Oči in ušesa Boga – videonadzor Sudana in Dar Fur - vojna za vodo ter več kratkih dokumentarcev. 

NUBA – Čisti ljudje

Modri Nil – Sudan

YouTube kanal, kjer so zbrani vsi ostali posnetki.

Posnetki prostovoljcev

S pomočjo humanitarne organizacije H.O.P.E. imajo staroselci možnost z majhnimi kamerami snemati nasilje in dokazno gradivo preko satelitske internetne povezave sproti pošiljati v svet, sodišču in politikom.