The Eyes and the Ears of God

The Eyes and the Ears of God

Na svetovnem svetu YouTube, ob polnoči z 20. na 21. marec 2012, bo prvič predvajana angleška verzija dokumentarnega celovečernega filma OČI IN UŠESA BOGA-VIDEONADZOR SUDANA, Toma Križnarja in Maje Weiss. Od polnoči naprej je film na razpolago celotnemu svetu!

The Eyes and the Ears of God - cel film v angleški verziji na YouTube

 

Svet (ljudi, politikov, humanitarcev, gospodarstvenikov... ) mora videti, da se prav ta trenutek dogaja iztrebljanje v Nubskih gorah, Modremu Nilu, Abjeju in Darfurju. Svet mora reagirati in poslati mirovno misijo OZN, pripeljati humanitarno pomoč, posredovati pri ustavitvi vojne. Reagirati mora tudi EU, vsaj zunanja politika evropskega parlamenta in poslati svoje opazovalce v Sudan.

 

O zločinu, ki je prikrit, ker tam ni novinarjev in o katerem poroča George Cloney s pomočjo Ryana Boyette, ameriškega sodelavca Oči in ušesa boga in prijatelja Tomo Križnarja, mora izvedeti ves svet.

 

Klikajte na film, ga razpošiljajte po svetu. AKTIVIRAJ SE! Le s skupnimi močmi lahko premaknemo ta svet!

 

http://www.youtube.com/user/TomoKriznar/videos?view=1

 

EKIPA OČI IN UŠESA BOGA

 

www.TomoKriznar.com / www.HOPE.si


George Clooney na Fox news:
Clooney uses star power to shine light on Sudanese atrocities

Clooneyja in Prendergasta iz projektov Satellite Sentinel in Enough smo podobno kot prejšnji mesec Nicholasa Christofa iz časopisa New York Times pritegnili s krvavimi posnetki pobude "Oči in ušesa boga – videonadzor Sudana", ki jo širimo po vsej vojni črti med Sudanoma, od Darfurja do Modrega Nila. "Travo, kjer mendrajo sloni", je treba takoj čim bolj opremiti s kamerami in satelitskimi modemi za dostop do interneta, ki bodo žrtvam na vsej meji med novim Južnim Sudanom in tem, kar je ostalo od starega Sudana, pomagale in klicale na pomoč vse še občutljivo človeštvo.


Prepričajte se v našem filmu, kako učinkujejo "Oči in ušesa boga – videonadzor Sudana", in prispevajte svoj delež. Zagotavljam, da Humanitarna ustanova Hope (www.Hope.si) in Tomo Križnar (www.TomoKriznar.com) vaših sredstev ne bosta zlorabila, ampak 100-odstotno zastonj dobavila na žrtvenik največje humanitarne katastrofe na Zemlji.

Zato, prosim, donirajte!

Vso pozornost je treba takoj usmeriti tudi v provinco Modri Nil na vzhodu Sudana, kjer mediji in človekoljubne organizacije in tudi zvezde na nebu še naprej ignorirajo iztrebljanje staroselcev – podobno, kot so do prejšnjega tedna, ko se je Clooney srečno vrnil iz Nubskih gora s svojim kratkim filmom, ignorirali Nubske gore. Menim, da v danih moralnih razmerah na planetu ta trenutek nihče ne more biti 100-odstotno prepričan glede namere za različnimi akterji, ki se odzivajo na naša poročila (na primer George Clooney in John Prendergast v zgornjem intervjuju na spletni strani Fox Newsa), in kakšne bodo reakcije genocidarjev v Kartumu na takšna prizadevanja zahodnih aktivistov. Se bo sudanska vlada skupaj s Kitajsko kot svojim najmočnejšim naftnim partnerjem zares pripravljena pogajati in popuščati pri nadaljnji delitvi interesnih sfer v tem, kar je ostalo od Sudana, in se ne bo povezala z Iranom v novo svetovno zvezo proti Zahodu? Ali se bodo takoj maščevali nad najbolj nedolžnimi talci v Nubskih gorah in provinci Modri Nil ter pokazali, da si ne bodo dovolili očitati iztrebljanja staroselcev in kraje njihove zemlje po podobnem vzorcu, kot smo do globalne moči na podoben način prišli Evropejci sami?

Kaj je poleg Clooneyevih in naših kamer ter predlogov treba takoj doseči ne samo v Nubskih gorah in Abyei, ampak tudi v Modrem Nilu in na celi meji med obema Sudanoma, tudi v Darfurju?

Povzemamo Suleimana Rahhala iz organizacije Nuba Survival iz Londona, ki je že avgusta 2011 zahteval, da si mora mednarodna skupnost takoj izboriti naslednje:

– Sudanska vojska (SAF) se mora umakniti z vseh vojnih območij znotraj meja Južnega Sudana in Sudana.

– Območje s prepovedjo letenja mora biti vzpostavljeno na vseh območjih, da se preneha zračno bombardiranje civilnih prebivalcev.

– Na sudansko vlado se mora izvajati pritisk, da bo omogočila humanitarnim organizacijam, da dostavijo nujno pomoč tistim, ki jo potrebujejo.

– Podpisnici mirovnega sporazuma CPA morata nemudoma poskrbeti za varnost.

– Najti se mora politična rešitev za staroselce, ki želijo izvajati svoje temeljne pravice, vključno s pravico do samoodločanja.

– Izvesti se mora takojšnja preiskava zločinov, ki se dogajajo, posameznikom, ki so zagrešili vojne zločine, pa se mora soditi.

– Na vsa vojna območja se morajo namestiti nevtralne mirovne sile ZN, dokler se ne najde ustrezna rešitev za dosego miru v tej regiji.

The Eyes and the Ears of God - cel film v angleški verziji na YouTube


Tomo Križnar, aktivist in avtor "Oči in ušesa boga – videonadzor Sudana"

 

Vse novice