NOVI KOLEDAR ZA LETO 2015: "IZTREBITE VSE DIVJAKE!"

Tomo Križnar
NOVI KOLEDAR ZA LETO 2015: "IZTREBITE VSE DIVJAKE!"

Večino fotografije sva z ženo Bojano posnela na zadnji odpravi v DR Kongo in Sudan letos poleti (tri so iz kampanj v pomoč staroselcem 1979 - 2014). Portreti primerjajo "divjake" v dveh popolnoma različnih naravnih okoljih: afriški deževni pragozd in južni rob Sahare - največje puščave na planetu. Naslov "Iztrebite vse divjake" nisva ukradla iz knjige Svena Lindqvista, saj ga "civilizirani" potomci prvih urbanih naselbin za svojimi obrambnimi zidovi zmagovito ponavljamo že vse iz časov prvih naselitev. Poziva moderne "janičarje" naj uvidijo, da bomo tudi mi, ki živimo v navidez varnem delu planeta - prišli na vrsto.


Ker so vitezi, ki so nekoč branili nedolžne, danes vse bolj redki in tudi človekoljubni junaki drug za drugim odpovedujejo - pozivava na pomoč mašine. Če se ljudje ne moremo izogniti spreminjanja v robote - morda korenine in semena človeštva lahko zaščitijo roboti ... droni, troti, leteče kamere, "leteče oči in ušesa boga", kot jih imenujejo staroselci.


Vsi prispevki od koledarja bodo uporabljeni za zaključna snemanja z droni v Nubskih gorah in Modrem Nilu, kamor odhajava z Bojano začetku decembra. In montažo in postprodukcijo v Sloveniji marca in aprila.

 

Tomo Križnar


Cena: 9 EUR, vključno s stroški pošiljanja po poštnem povzetju.
Naročila: narocila@tomokriznar.com
Dobava: takoj

 

Ogled koledarja:

Vse novice