HUMANITAS-ov "Bakesale" za vrtalno napravo

HUMANITAS-ov "Bakesale" za vrtalno napravo


Humanitas z "Bakesale" zbral 841,37 EUR

Nadobudni študentje iz Ljubljane so s pomočjo mnogih prijaznih pekov in podjetij, ki so darovali svoje okusne mojstrovine, za vrtalno napravo za vodo v Darfurju zbrali kar 841,37 EUR.  Denar je že na računu ustanove HOPE, na spletni strani (www.hope.si) pa boste lahko, upamo, da že čez nekaj mesecev, spremljali potovanje te naprave v Darfur.

Vsem se še enkrat zahvaljujemo za uspeh akcije!


Bakesale
BAKESALE 23. 10. 2010 - Za ozaveščene in sladkosnede


Čeprav je v Sloveniji zadnje čase zaradi poplav vode preveč, pa tega ne moremo trditi za nekatere dele sveta, kjer vode drastično primankuje.
Zato bodo študentje, društvo Humanitas in Ustanova H.O.P.E., 23.10 2010, na Šuštarskem mostu prodajali pecivo v humanitarne namene. Cilj dogodka je zbrati denar za vrtalno napravo, katero bomo nato ob pomoči Toma Križnarja pripeljali v Darfur, kjer jo še kako nujno potrebujejo.
Prodajali bomo vse vrste peciv, pri tem pa nam bodo z donacijami pomagale tudi priznane slovenske pekarne in podjetja, ki proizvajajo hrano. Vse pecivo se bo seveda prodajalo po simbolični ceni.
ZAKAJ VODNI VRTALNIK?
Veliko ljudi se sprašuje zakaj se zbira denar za vodni vrtalnik, ko pa bi lahko za bistveno manj denarja v Darfurju zgradili vodnjak? Odgovor je preprost! V Darfuju se odvija vojna za vodo, zato so vodnjaki hitro uničeni (bombardirani...) ali pa oblast nad njimi pridobijo napačni ljudje, kar pomeni da prebivalci ne dobijo niti kapljice, še kako potrebne vode za preživetje. Vodni vrtalnik pa je mobilna naprava nameščena na kamion, s katero se lahko premikamo po celotnem ozemlju in z njo vedno znova iščemo nove vire vode in s tem zagotovimo varno preskrbo civilistov z vodo! S tem poskrbimo, da dobijo vodo tisti, ki jo najbolj potrebujejo!

Zato pozivamo vse ozaveščene in sladkosnede, da se nam pridružijo 23.10. na BAKESALU z razlogom!
Več o projektu Voda si lahko preberete na: www.humanitas.si


Organizatorji so: Ustanova H.O.P.E. v sodelovanju z društvom Humanitas in Tomom Križnarjem, pri projektu pa sodeljujejo tudi študentje različnih fakultet na čelu z Nevo Danajo Pirc.

 

Vse novice