BAKESALE for drilling rig in Darfur

BAKESALE for drilling rig in Darfur

BAKESALE 23.10.2010 - za ozaveščene in sladkosnede

 

 

 

Čeprav je v Sloveniji zadnje čase zaradi poplav vode preveč, pa tega ne moremo trditi za nekatere dele sveta, kjer vode drastično primankuje.
Zato bodo študentje, društvo Humanitas in Ustanova H.O.P.E.,23.10 2010, na Šuštarskem mostu prodajali pecivo v humanitarne namene. Cilj dogodka je zbrati denar za vrtalno napravo, katero bomo nato ob pomoči Toma Križnarja pripeljali v Darfur, kjer jo še kako nujno potrebujejo.
Prodajali bomo vse vrste peciv, pri tem pa nam bodo z donacijami pomagale tudi priznane slovenske pekarne in podjetja, ki proizvajajo hrano. Vse pecivo se bo seveda prodajalo po simbolični ceni.
ZAKAJ VODNI VRTALNIK?
Veliko ljudi se sprašuje zakaj se zbira denar za vodni vrtalnik, ko pa bi lahko za bistveno manj denarja v Darfurju zgradili vodnjak? Odgovor je preprost! V Darfuju se odvija vojna za vodo, zato so vodnjaki hitro uničeni (bombardirani...) ali pa oblast nad njimi pridobijo napačni ljudje, kar pomeni da prebivalci ne dobijo niti kapljice, še kako potrebne vode za preživetje. Vodni vrtalnik pa je mobilna naprava nameščena na kamion, s katero se lahko premikamo po celotnem ozemlju in z njo vedno znova iščemo nove vire vode in s tem zagotovimo varno preskrbo civilistov z vodo! S tem poskrbimo, da dobijo vodo tisti, ki jo najbolj potrebujejo!
Zato pozivamo vse ozaveščene in sladkosnede, da se nam pridružijo 23.10. na BAKESALU z razlogom!
Več o projektu Voda si lahko preberete na: www.humanitas.si


Organizatorji so: Ustanova H.O.P.E. v sodelovanju z društvom Humanitas in Tomom Križnarjem, pri projektu pa sodeljujejo tudi študentje različnih fakultet na čelu z Nevo Danajo Pirc.

All news articles